بعضی از آزمایشها ملزم به رعایت مواردی قبل از انجام آن آزمایش هستند که در این بخش ما همه این موارد را به صورت لیست وار قرار داده ایم. ولی قبل از آن بهتر است مفهوم ناشتایی را توضیح دهیم.
راهنمای شرایط قبل از هر آزمایش
دستور العمل آزمایش اسپرم (Semeb Analysis)
- حداقل ۳ روز و حداکثر ۷ روز از آخرین تماس جنسی و یا انزال گذشته باشد.
- ترجیحاً نمونه در آزمایشگاه گرفته شود.
- جهت گرفتن نمونه نباید از هیچ ماده لیز کنندهای ( مثل صابون، انواع روغنها و پمادها و حتی آب ) استفاده شود. به روش معمول، استمنا ( تحریک مصنوعی به وسیلهی دست ) نموده و تمام اسپرمهای خارج شده را درون ظرف ریخته و آن را سریعاً به آزمایشگاه تحویل نمایید.
- در صورتی که نمونه در منزل گرفته شود باید حداکثر ظرف ۱۵ دقیقه به آزمایشگاه آورده شود.
- نمونه تا زمانی که به آزمایشگاه آورده میشود باید در داخل دست ( دمای ۳۷ درجه ) قرار گیرد و از سرما و گرما محفوظ باشد.
راهنمای ناشتا بودن برای انجام آزمایشها
رعایت ناشتا بودن طی یک زمان مشخص برای انجام برخی آزمایش ها مانند آزمایش قندخون ناشتا و تری گلیسرید و … الزامی است. زیرا خوردن غذا می تواند منجر به تغییر در مقادیر آزمایش شود. ضمنا سعی شود شب قبل آزمایش حتما شام سبک میل شود.
اگر پزشک محترم یا همکاران ما در آزمایشگاه از شما بخواهند که در وضعیت ناشتا برای انجام آزمایش مراجعه کنید خواهشمند است موارد ذیل را رعایت کنید :
- ۱۰ تا ۱۲ ساعت قبل از مراجعه به آزمایشگاه هیچ گونه خوراکی با آشامیدنی به جز آب میل نفرمایید.
- این مدت ناشتایی برای شب توصیه شده است که فعالیت های بدن به حداقل میرسد و مقادیر طبیعی نیز در نمونه های صبح تعیین مقدار شده اند.
- در صورتی که آزمایش های مربوط به چربی خون مثل تری گلیسرید برای شما درخواست شده باشد مدت زمان ناشتایی لازم حداقل ۱۲ ساعت است.
- از نوشیدن آب میوه – چای و قهوه طی مدت ناشتایی بپرهیزید البته نوشیدن آب بلامانع است مگر آنکه محدودیت در مصرف آب توسط پزشک یا همکاران آزمایشگاه تذکر داده شده باشد.
- طی مدت ناشتایی از استعمال دخانیات – جویدن آدامس – مصرف شکلات های مختلف ترکیبات نعناع دار – شربت های سینه یا قرص های نرم کننده گلو و تمرین های بدنی و ورزش پرهیز کنید. این موارد ممکن است منجر به تحریک سیستم گوارش و تغییر در نتایج آزمایش ها شود.
- برای پیشگیری از تاثیر گرسنگی زیاد نباید بیش از ۱۶ ساعت در حالت ناشتا باشید.
- بعد از نمونه گیری اجازه دارید داروهایی را که پزشک دستور قطع آن ها را صادر نکرده مصرف کنید.می توانید طی زمان ناشتا بودن دندان هایتان را مسواک کنید.
- آزمایشاتی که انجام آنها به حداقل ۴ ساعت ناشتا بودن نیاز دارد : اوره – اسید اوریک – آلدولاز
- آزمایش هایی که انجام آنها به ۸ تا ۱۰ ساعت ناشتا بودن نیاز دارد : فسفر – GGT – تست تحمل لاکتوز – لیپاز ( برای ارزیابی بیماری های پانکراس ) C-Peptide و انسولین ( برای تشخیص انسولینوما و اختلالات متابولیسم چربی و قندها) PTH ( برای برسی علت افزایش و یا کاهش کلسیم ) Anti – GBM Ab ( برای تشخیص التهاب کلیه ناشی از بیماری های خودایمنی یا سندروم گودپاسچرز)
- آزمایش هایی که انجام آنها به ۱۰ تا ۱۲ ساعت ناشتا بودن نیاز دارد: آهن – TIBC – گلوکاگون برای ارزیابی فعالیت پانکراس ( کالسیتونین ) برای تشخیص سرطان مدولاری تیروئید – هموسیستئین .
- آزمایش هایی که انجام آنها به ۱۲ تا ۱۴ ساعت ناشتا بودن نیاز دارد : کلسترول – تری گلیسیرید – گاسترین – آپولیپوپروتئین ها.
تست اهن و TIBC
حداقل ۲۴ ساعت قبل از ازمایش بیمار نباید غذای غنی از اهن مثل گوشت قرمز مصرف کند
دستور العمل جمع آوری ادرار ۲۴ساعته
توجه کنید که نمونه باید دقیقا طی ۲۴ ساعت جمع آوری گردد. به همین منظور گالن هایی از سوی آزمایشگاه در اختیار شما قرار می گیرد که برخی از آنها حاوی مواد نگهدارنده مایع یا جامد است. نکته مهم این است که شما نباید تحت هیچ شرایطی این مواد را خالی یا آنها را بو کنید. ضمنا از تماس پوست با دهانه یا داخل ظرف اجتناب کنید .
برای جمع آوری ادرار ۲۴ ساعته به هیچ عنوان از ظروفی غیر از ظرفهایی که آزمایشگاه در اختیار شما قرار دهد استفاده نکنید . ضمناً رعایت موارد ذیل ضروری است :
۱- مصرف مایعات را در زمان آزمایش مطابق معمول انجام دهید .
۲- در ابتدای جمع آوری نمونه ، دفع ادرار را انجام داده و آن را دور بریزید . زمان را دقیقاً یادداشت کنید (مثلا ساعت ۷ صبح به مدت یک شبانه روز) ۲۴ ساعت یعنی تا ساعت ۷ صبح فردا تمامی نوبت های دفع ادرار را در ظرف مخصوص جمع آوری کنید در طول جمع آوری ادرار باید ظرف جمع آوری دور از دسترس کودکان و درجای خنک ( ترجیها در یخچال ) نگهداری شده و بلافاصله پس از اتمام کار به آزمایشگاه تحویل داده شود.
توجه : آخرین نوبت ادرار باید راس همان ساعتی که جمع آوری شروع شده بود ، انجام و در ظرف مخصوص جمع آوری نمونه ریخته شود.
توجه : در صورت امکان ادرار را مستقیما داخل گالن نریزید بلکه ابتدا در یک ظرف تمیز کوچکتر ادرار کنید ، سپس به ظرف اصلی منتقل کنید . برای درک بهتر موضوع به مثال زیر توجه نمائید :
ابتدا در یک زمان معیین ( مثلاً ۸:۳۰ صبح ) ادرار کرده ، آن را دور بریزید و سپس تمامی ادرار را طی ۲۴ ساعت بعد درون ظرفی که آزمایشگاه در اختیار شما قرار می دهد جمع آوری کنید . روز بعد راس همان ساعت شروع ( مثلاً ۸:۳۰ صبح ) تمامی ادرار موجود در مثانه را درون ظرف تخلیه کرده و زمان پایان جمع آوری ادرار را یادداشت کنید . ظرف حاوی ادرار باید حداکثر تا ۳ ساعت بعد از پایان جمع آوری به آزمایشگاه تحویل داده شود . توجه۱: چون ظرف ممکن است حاوی ماده نگهدارنده باشد از تماس ماده موجود در آن با پوست اجتناب نمایید .
۳- در صورتی که باید آزمایش های ذیل را انجام دهید ، نکات ارائه شده را رعایت کنید :
- VMI,17-KS,5-HIAA : در فواصل بین جمع آوری نمونه های ادرار ، ظرف را درون یخچال قرار دهید. ۲تا ۳ روز قبل آزمایش از خوردن گردو، آلو ، موز ف آناناس ، کیوی ، وانیل ، سودا انواع ترشی و آشامیدن چای ، قهوه ، نوشابه و مشروبات الکلی خودداری کنید.
- YMA : از تحمل گرسنگی های طولانی مدت ، فشارهای عصبی و انجام ورزش های سنگین خودداری کنید .
تهیه نمونه کشت ادرار در آقایان
- آزمایش کشت ادرار باید قبل از شروع مصرف آنتی بیوتیک انجام شود . چنانچه در یک هفته گذشته هرگونه داروی آنتی بیوتیک مصرف کرده اید به اطلاع پزشک و آمایشگاه برسانید . اگر در حال مصرف آنتی بیوتیک هستید با نظر پزشک معالج بهتر است که یک هفته پس از اتمام دارو اقدام به تهیه نمونه جهت آزمایش نمایید.
- پیش از انجام آزمایش از نوشیدن بیش از حد مایعات اجتناب نمایید.
- بیمار باید ابتدا دست های خود را با آب و صابون خوب بشوید . سپس آلت تناسلی خود را با آب ولرم بشوید و یا سر آلت را با یک دستمال مرطوب یک بار مصرف دوبار و هربار با استفاده از یک دستمال جدید تمیز کند . در صورت ختنه نبودن باید پوست روی آلت تناسلی به عقب کشیده شود.
- درب ظرف استریل کشت ادرار را با احتیاط باز کنید . دقت کنید دستان شما با قسمت داخلی ظرف یا درب آن تماس پیدا نکند توجه داشته باشید که در طی نمونه گیری سطح داخلی ظرف و قسمت داخلی درب آن با دست یا آلت تناسلی یا سطح دستشویی تماس پیدا نکند.
- مقدار کمی از قسمت اول ادرار (چند قطره اول ) را به داخل توالت تخلیه کرده و حدود ۳۰ میلی لیتر ( نصف ظرف نمونه ) از آن را جمع آوری نمایید.
- درب ظرف بلافاصله بسته و نمونه را در محل تعیین شده در آزمایشگاه قرار دهید.
تهیه نمونه جهت کشت ادرار بانوان
- آزمایش ادرار باید قبل از شروع مصرف آنتی بیوتیک انجام شود . چنانچه در یک هفته گذشته هرگونه داروی آنتی بیوتیک مصرف کرده اید به اطلاع پزشک و آزمایشگاه برسانید . اگر در حال مصرف آنتی بیوتیک هستید با نظر پزشک معالج بهتر است که یک هفته پس از اتمام دارو اقدام به تهیه نمونه جهت آزمایش نمایید.
- پیش از انجام آزمایش از نوشیدن بیش از حد مایعات اجتناب نمایید.
- بیمار باید ابتدا دست های خود را با آب و صابون خوب بشوید . سپس آلت تناسلی خود را با آب ولرم بشوید و یا اینکه با یک دست چین های پوستی دستگاه تناسلی را از هم باز کرده و با دستمال یک بار مصرف اطراف مقعد و پیشابراه را از جلو به عقب تمیز کنید . اینکار را دوبار و هربار با یک دستمال جدید تکرار کنید.
- درب ظرف استریل کشت ادرار را با احتیاط باز کنید . دقت کنید دستان شما با قسمت داخلی ظرف یا درب آن تماس پیدا نکند. توجه داشته باشید که در طی نمونه گیری سطح داخلی ظرف و قسمت داخلی درب آن با دست یا آلت تناسلی یا سطح دستشویی تماس پیدا نکند.
- مقدار کمی از قسمت اول ادرار ( چند قطره اول ) را به داخل توالت تخلیه کرده و حدود ۳۰ میلی لیتر ( نصف ظرف نمونه ) از آن را جمع آوری نمایید.
دستور العمل نمونه گیری ادرار و یا کشت ادرار از اطفال
- محل خروج ادرار کاملا با آب و صابون بشویید. سپس کاملاً با آب معمولی شستشو دهید . کیسه ادراری متناسب با جنس کودک تهیه نموده باز کرده و بطور پاکیزه روی محل قرار دهید هرکیسه ادراری حداکثر ۴۵ دقیقه میتواند به محل خروجی ادرار متصل باشد . چنانچه کودک را حمام برده و اینکار را انجام دهید بهتر است.
- در هنگام خواب آسانتر می توانید به طفل کیسه وصل کنید حدود ۱۰ الی ۱۵ سی سی ادرار که در کیسه جمع شد سر آنرا تا کرده و درب آن را ببندید و سریعا به آزمایشگاه بیاورید و چنانچه به آزمایشگاه دسترسی نداشتید آنرا در یخچال قرار داده و حداکثر ۶ ساعت بعد به آزمایشگاه بیاورید.
- لطفا فراموش نکنید کیسه ادراری دارای برچسب نام و نوع آزمایش باشد در صورت هرگونه سوال با مسئول پذیرش یا نمونه گیری مشاوره نمایید.
دستور العمل نمونه گیری ادرار و یا کشت ادرار از اطفال
- نمونه صبحگاهی بهتر است و هچنین بهتر است بیمار ناشتا باشد.
- لازم است قبل از گرفتن خلط دهان چند بار با آب معمولی شسته شود.
- نفس عمیقی را از را بینی کشیده و برای لحظه ای نفس خود را در سینه حبس کنید و با سرفه های عمیق، خلط خود را داخل ظرف مربوطه تخلیه کنید و از ریختن خلط به جدار خارجی ظرف خودداری کنید.
- چنانچه مشکل بود سر را روی بخار آب گرفته استنشاق نموده یا با آب ده درصد نمک قرقره نمایید تا خلط بیاید.
- سعی شود آب دهان نباشد آب دهان شفاف و آبکی است ولی خلط چسبندگی دارد. نمونه را در ظرف مخصوص دهان گشاد ریخته و سریع به آزمایشگاه بیاورید .
جمع آوری نمونه خلط
این تست برای ارزیابی افرادی که قادر به هضم شیر نیستند مورد استفاده قرار میگیرد. برای انجام درست این تست بیمار در فاصله ۸ ساعت مانده به انجام تست نباید هیچگونه فعالیت بدنی داشته باشد عدم مصرف سیگار از ۸ ساعت قبل از انجام تست اجباری است
دستورالعمل جمع اوری نمونه مایع منی اسپرم
آزمایش بررسی مایع منی به منظور تشخیص علت ناباروری در مردان مورد استفاده قرار میگیرد حساسیت اجزا موجود در نمونه خصوصا اسپرم ها بسیار زیاد است لذا رعایت نکات متعددی در حین انجام این ازمایش ضروری است که باید مورد توجه قرار گیرند.
- نمونه باید ترجیحا در ازمایشگاه تهیه شود در غیر انصورت نمونه باید در مدت کمتر از ۲۰ دقیقه به ازمایشگاه تحویل داده شود در هنگام تحویل نمونه به ازمایشگاه زمان دقیق جمع اوری ان را به مسئول پذیرش اعلام نمائید.
- برای انجام ازمایش باید ۵-۳ روز از نزدیکی یا انزال پرهیز داشته باشید نمونه هایی که کمتر از ۲ روز و بیش از ۷ روز از آخرین نزدیکی جمع اوری میشود برای انجام ازمایش مناسب نیست.
- وجود تب در خلال ۳ روز پیش از انجام ازمایش و یا استفاده از جکوزی و یا سونای گرم در ۳ روز پیش از انجام ازمایش نتیجه را تحت تاثیر قرار می دهد.
- بهترین نمونه منی نمونه است که از طریق تحریک مصنوعی (استمنا) بدون استفاده از صابون یا کرم یا موارد مشابه و با دست کمی نمناک تهیه شده و در ظرف مخصوصی که از طرف ازمایشگاه در اختیار شما قرار داده شده جمع اوری می گردد
- نمونه ای مه از طریق مقاربت تهیه شود همچنین نمونه جمع اوری شده توسط کاندوم برای ازمایش مناسب نیست
تست گاسترین
تست گاسترین برای تشخیص زخم های معده ناشی از سندروم زولینگر-الیسون مورد استفاده قرار میگیرد برای انجام درست این تست از ۲۴ ساعت قبل از انجام ازمایش نباید الکل مصرف شود
تست رنین
تست رنین به عنوان یکی از تست های شناسایی علت ایجاد فشارخون و یا کاهش پتاسیم خون استفاده می شود. آزمایش در شرایطی صورت میگیرد که از دو هفته قبل از انجام ان هیچ گونه محدودیتی در رژیم غذایی (به استثنا محدودیت در مصرف نمک معادل ۳ گرم نمک روزانه) وجود ندارد.
ازمایش دو هفته بعد از قطع مصرف داروهای فشارخون مدرها قرص های ضدبارداری و کورتون ها انجام گیرد نمونه گیری باید در ساعات اولیه صبح انجام گیرد زیرا حداکثر ترشح میزان رنین در صبح است.
آزمایش تری گلیسیرید
آزمایش تری گلیسیرید(یکی ار چربی های خون)حداقل نیاز به ۱۲ ساعت ناشتایی دارد
تست کلسترول
شما میتوانید یک هفته قبل از انجام این تست رژیم غذایی معمولی داشته باشید و هیچگونه منع مصرف چربی نداشته باشید (با مشورت پزشک) ۲۴ ساعت قبل از انجام تست از مصرف الکل خودداری کنید
تست های کبدی
برای انجام این تست ها نیازی به ناشتا بودن نیست ولی برای انجام هرچه بهتر تست بهتر است که بیمار حداقل چندساعت ناشتا باشد.
مصرف الکل سبب آسیب به کبد شده و در نتیجه بسیاری از آنزیم های کبدی افزایش می یابد.
مصرف فنوباربیال و فنی توئین که جز دارو های ضد صرع هستند سبب افزایش سطح آنزیم .های کبدی میشود حداقل ۳ روز قبل از آزمایش هیچگونه تزریق عضلانی انجام ندهید
تست اوره خون BUN
تست اوره خون BUN، برای انجام آزمایش نیتروژن اوره خون ۸ ساعت ناشتایی کافی است بعلاوه بیمار باید حداقل در طی ۳-۲ روز پیش از انجام آزمایش ازمصرف غذا های حاوی گوشت زیاد خودداری نماید انجام این آزمایش در کنار ازمایش کراتینین اطلاعات دقیق تری در اختیار پزشک معالج قرار خواهد داد
ازمایش قند ساعت ۴
این آزمایش برای بررسی بیماری قند خون است و رعایت موارد زیر در آ ن ضروری است:
- چهار ساعت پس از مصرف ناهار از بیمار خونگیری می شود.
- بهترین حالت این است که ساعت ۱۲ ظهر ناهار بخورید و ساعت ۴ بعد از ظهر خون گیری شود.
- در طول این ۴ ساعت از مصرف هرگونه خوراکی یا نوشیدنی یا کشیدن سیگار خودداری کنید.
- فقط نوشیدنی آب مجاز است در طی این مدت از فعالیت بدنی و پیاده روی خودداری کنید
آزمایش غربالگری چالش گلوکز GCT
خانم ها در دوران حامگی ممکن است به دیابت حاملگی مبتلا شوند یکی از ازمایش های اولیه برای تشخیص این گروه از بیماران آزمایش چالش گلوکز است که در واقع چگونگی پردازش قند توسط بدن را ارزیابی می کند.
این ازمایش معمولا در هفته ۲۶ تا۲۸ حاملگی درخواست و انجام می شود برای انجام این ازمایش رعایت نکات زیر باید مورد توجه قرار گیرد:
هیچ گونه امادگی قبلی پیش از انجام ازمایش از جمله ناشتا بودن لازم نیست. در هنگام مراجعه به آزمایشگاه از شما درخواست خواهد شد که محاول گلوکز آماده شده توسط کارکنان ازمایشگاه را به طور کامل بنوشید که ۵۰گرم گلوکز در یک لیوان آب است سپس دقیقا پس از یک ساعت از نوشیدن محلول گلوکز نمونه خون از شما گرفته شده و میزان قند خون تعیین می گردد.
آزمایش قند خون دو ساعته hpp2
گاهی اوقات برای بررسی بیماری قند یا همان دیابت از این ازمایش استفاده می شود که رعایت نکات زیر در بدست اوردن نتیجه صحیح ضروری است:
- بعد از ۱۲-۱۰ ساعت ناشتا بودن و انجام تست قند خون ناشتا FBS برحسب درخواست پزشک معالج در ازمایشگاه از شما خواسته می شود تا صبحانه معمول خود را میل کنید.
- اگر بیمار دیابتی هستید صبحانه ای را بخورید که به طور معمول هرروز میخورید.
- با خوردن اخرین لقمه صبحانه زمان را یادداشت کرده و دقیقا دو ساعت بعد برای خونگیری به آزمایشگاه مراجعه کنید در حد امکان صبحانه را در ازمایشگاه صرف کنید و تا زمان انجام آزمایش در آزمایشگاه منتظر بمانید.
- پس از صرف صبحانه و در طی مدت دو ساعت از مصرف هر گونه خوراکی یا نوشیدنی یا کشیدن سیگار خودداری کنید فقط نوشیدن آب در حد متعارف مجاز است.
- توجه داشته باشید که از شب قبل از آزمایش و هم چنین در فاصله خونگیری اول و دوم نباید هیچگونه تحرک غیر متعارف مانند ورزش و پیاده روی داشته باشید.
- ازمایش قند ناشتا FBS و دو ساعته ۲hpp را در یک روز انجام دهید.
آزمایش تحمل گلوکز GTT
- از ۳ روز قبل از انجام آزمایش رژیم غذایی معمول رعایت شود.
- ۱۲ ساعت ناشتایی رعایت شود.
- ۸ ساعت قبل از نمونه گیری از انجام فعالیت خودداری شود.
- آزمایش حتما قبل از ساعت ۹ صیح شروع شود و از انجام آزمایش در ساعات دیرتر خودداری شود.
- از۳۶ ساعت قبل از نمونه گیری از استعمال دخانیات و مصرف قهوه و الکل خودداری شود.
- ابتدا در ازمایشگاه یک نمونه قند خون ناشتا از شما گرفته می شود سپس یک محلول قندی به شما داده می شود بعد از نوشیدن مایع قندی بنا به درخواست پزشک معالج شما در فواصل زمانی نیم یک یک و نیم دو و حتی ۳ ساعت بعد از مصرف محلول قندی از شما خونگیری میشود.
ارجح است هیچ ماده ای برای بهتر شدن طعم محلول قندی به ان اضافه نشود. در صورت ضرورت فقط می توان مقدار کمی آب لیمو اضافه کرد. - در زمان مقرر برای انجام نمونه گیری ها حتما در آزمایشگاه حضور داشته باشید.
- در فواصل خونگیری ها از خوردن آب نبات آدامس شیرینی و انجام فعالیت های بدنی جدا خودداری شود.
- نوشیدن اب در فواصل خونگیری بلامانع است
- در صورت درخواست ازمایش های دیگر نمونه گیری همراه با نمونه قند خون ناشتا انجام می شود.
تست PSA
تست PSA برای تشخیص زودرس بزرگی و سرطان پروستات استفاده میشود؛ انجام این ازمایش از اواسط دهه چهارم زندگی به طور منظم و حداقل سالی یک بار برای مردان توصیه میشود.
- بیماریک هفته قبل از آزمایش نباید معاینه پروستات یا نمونه برداری بیوپسی انجام دهد.
- بیمار یک هفته قبل از آزمایش نباید معاینه مقعد انجام دهد.
- بیمار۴۸ ساعت قبل از ازمایش نباید انزال یا مقاربت جنسی داشته باشد و نیز نیاید در این فاصله دوچرخه سواری کند.
- در صورتی ک اخیرا ازپروستات سونوگرافی شده باشد آن را به مسئول ازمایشگاه اعلام نمایید.
تست کورتیزول
چون بیشترین مقدار هورمون کورتیزول مربوط به ساعت ۹-۷ صبح و کمترین مقدار مربوط به ساعت۵-۳ عصر است بنابراین برای استانداردسازی نتایج باید نمونه گیری در همین ساعت ها به عمل آید مگر انکه پزشک دستور دیگری داده باشد.
مصرف کافئین (موجود در قهوه ) در عرض ۳ ساعت میتواند غلظت کورتیزول را تا ۵۰%افزایش دهد.
تست GH هورمون رشد
ترس و استرس محرک هایی برای ترشح هورمون رشد هستند بنابراین هنگام خونگیری باید کاملا آسوده و در حال آرامش باشید. ورزش هم مانند استرس باعث افزایش هورمون رشد میشود بنابراین قبل از انجام این تست از فعالیت شدید پرهیز کنید. باید حداقل ۸ ساعت ناشتا باشید و تست باید قبل از ۱۰ صبح انجام شود.
تست VMA
۷۲ ساعت قبل از ازمایش از خوردن قهوه چای شکلات وانیل سبزیجات و میوه جات به ویژه موز خودداری نمایید
تست پرولاکتین
- قطع مصرف دارو با اطلاع پزشک معالج از دو هفته قبل از انجام تست صورت گیرد.
- زمان مناسب جهت نمونه گیری برای ازمایش صبح هنگام و ۲ تا ۴ ساعت بعد از بیدار شدن می باشد.
- عدم معاینه سینه یا شیر دادن در شب قبل از ازمایش ضروری است.
- بیمار قبل از نمونه گیری به مدت نیم ساعت در محل ازمایشگاه به استراحت بپردازد.
- ترس و استرس محرک هایی برای ترشح پرولاکتین هستند بنابراین در هنگام خونگیری بیمار باید کاملا آسوده خاطر و در حال آرامش باشد.
- ورزش هم مانند استرس باعث افزایش این هورمون می شود بنابراین قبل از انجام این تست از فعالیت شدید پرهیز کنید
تست هورمون های تیروئیدی
انجام تست هورمون های تیروئیدی نیازی به ناشتا بودن ندارد ولی به دلیل احتمال تاثیر کدورت از خودن چربی ها بر نتایج ازمایش لازم است بیمار حداقل از ۳ ساعت قبل از انجام ازمایش از غذا خودداری کند
بعد از اعمال جراحی به دلیل استرس های شدیدی که به بیمار وارد می شود سطح هورمون های تیروئیدی در بیشتر موارد کاهش می یابد بنابراین تا ۲ هفته بعد از جراحی از انجام این ازمایش خودداری شود
مصرف هروئین نیز سبب افزایش غلظت هورمون های تیروئیدی می شود.
مصرف قرص های ضد بارداری و امیودارون (دارو قلبی) سبب افزایش این هورمون می شود.
غلظت هورمون های تیروئیدی در تابستان ۲۰% کمتر از زمستان است.
در صورت مصرف دارو حتما باید با پزشک مربوطه در مورد قطع یا ادامه مصرف آنها مشورت شود و در صورت مصرف دارو آزمایشگاه باید مطلع گردد.
تست HLAB
این تست برای ارزیابی استعداد ژنتیکی افراد برای ابتلا به یک سری از بیماری ها استفاده میشود.
بیمار باید قبل از ساعت ۱۱ صبح به آزمایشگاه مراجعه کند و احتیاجی به ناشتا بودن نیست.
3 پاسخ
درود
عبادت فقط رکوع و سجود نیست .خلقی را از نگرانی در آوردن و گره از زندگی فردی باز کردن ثواب آن از هزار طواف خانه خدا بیشتر است .که در آنجا مشتی خاک و گل را طواف کرده و اینجا خود خدا را طواف کرده اید.که خانه اصلی خدا قلب بندگانش می باشد.
جناب دکتر و همکاران محترم ایشان صمیمانه به شما تبریک عرض می نمایم که خدا این توفیق را به شما عنایت فرموده است.
طرف قراداد بودن با بیمه ها شاید به نظر خیلی از افراد جلب توجه نکند اما شما با این امر خدا پسندانه هرچند که با مشکلات فراوانی روبروست گره از مشکلات تعداد زیادی از افراد به خصوص بازنشستگان که عمری زحمت افراد جامعه بر روی دوششان بوده است طواف دل را انجام می دهید که خانه اصلی خداست.
آرزوی خیر و برکت برای شما وهمکاران خوبتان و خانواده محترمتان را ارزومندم.
راضی بودم
بوی مطبوع و تمیزی و پرسنل خونگیری
بسیار خوب
سلام، یکی از بهترین آزمایشگاههاست. هم از نظر فنی و آزمایشگاهی، هم محیط مناسب و هم برخورد خوب پرسنل. دست مریزاد.