چکاپ کامل
آزمایشگاه دکتر صالحی آماده ارائه خدمات آزمایش چکاپ کامل به شما عزیزان در شهر شیراز میباشد. در ادامه می توانید پکیجهای چکاپ کامل با جزییات را مشاهده کنید.
پکیجهای رزرو آزمایش
پکیج موردنظر خود را انتخاب کنید
چکاپ آقایان
پکیج پایه
تومان
پکیج پایه
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج کامل
تومان
چکاپ بانوان
پکیج پایه
تومان
پکیج پایه
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج سالمندان
پکیج پایه
تومان
پکیج پایه
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج رایج
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج کودکان
پکیج پایه
تومان
پکیج پایه
تومان
پکیج کامل
تومان
پکیج کامل
تومان
چکاپهای تخصصی
هزینه چکاپ کامل با انواع بیمه چقدر است؟
هزینه چکاپ کامل زنان بدون بیمه ۳.۲۸۱.۵۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل زنان با بیمه تامین اجتماعی ۲.۸۴۱.۵۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل زنان با بیمه نیروهای مسلح ۳.۲۸۱.۵۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل مردان بدون بیمه ۳.۴۰۰.۵۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل زنان با بیمه تامین اجتماعی ۲.۹۴۸.۰۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل زنان با بیمه نیروهای مسلح ۷۴۸.۰۰۰ تومان است.
هزینه چکاپ کامل کودکان ۱.۴۹۹.۰۰۰ تومان میباشد.
چکاپ کامل شامل چه آزمایش هایی می شود؟
چکاپ کامل عمومی در آزمایشگاه دکتر صالحی شیراز شامل آزمایشهای زیر است:
۱- شمارش سلولهای خونی
در این آزمایش که شمارش کامل خون (CBC) نام دارد، تعداد گلبولهای قرمز، سفید، پلاکت ها و اندکس های مرتبط با هرکدام مورد شمارش قرار میگیرد. با انجام این آزمایش عفونت، کم خونی و خطر سرطان خون تشخیص داده میشود. به طور دقیق تر، این تست فاکتور خونی زیر را بررسی میکند:
- WBC: شمارش گلبولهای سفید
- RBC: شمارش گلبول های قرمز
- Hb: هموگلوبین
- HCT: هماتوکریت
- MCV: حجم متوسط گلبولهای قرمز
- MCH: میزان متوسط هموگلوبین گلبول قرمز
- MCHC
- Platelet: شمارش پلاکت
- RDW: گستره ابعاد گلبولهای قرمز
- PDW: گستره ابعاد پلاکت
- MPV: حجم متوسط پلاکت
۲- پنل کبد
پنل کبد شامل آزمایشهای زیر میباشد:
آزمایش ALT (Alanine Aminotransferease)
آزمایشALT در آزمایش خون نام آنزیمی است که توسط کبد تولید میشود. این آزمایش تحت عنوان SGPT نیز معرفی شده است. در صورتی که احتمال آسیب کبدی وجود داشته باشد، این تست (آلانین آمینوترانسفراز) از سوی پزشک تجویز خواهد شد.
آزمایش AST(Aspartate Aminotransferase)
این آزمایش نیز برای بررسی میزان آنزیم AST در آزمایش خون و عملکرد کبد مورد استفاده قرار میگیرد. ( آسپارتات آمینوترانسفراز)
آزمایش ALP (Alkaline Phosphatase)
در آزمایش ALP میزان آنزیمی به نام آلکالین فسفاتاز بررسی میشود. غیرعادی بودن سطح این آنزیم به معنای اختلال عملکرد در کیسه صفرا، استخوان و کبد است.
آزمایش بیلی روبین (billirubin)
در واقع این آزمایش سطح بیلی روبین خون را اندازهگیری میکند. علت تجویز این تست میتواند به دلایل زیر باشد: بررسی عملکرد کبد، بررسی زردی (یرقان)، بررسی مسمومیت دارویی، بررسی بیماریهای کبدی مانند هپاتیت و بررسی تخریب گلبولهای قرمز.
آزمایش total pro (Total Protein )
آزمایش total pro برای تشخیص بیماریهای حاد کبد استفاده میشود.
آزمایش آلبومین
این تست به تشخیص بیماریهای کلیوی و کبدی کمک میکند.
۳-پنل کلیه
پنل کلیه شامل آزمایشهای زیر است:
آزمایش BUN
این آزمایش، سطح نیتروژن اوره را بررسی میکند. این تست آسیب کبدی، انسداد مجاری ادراری، نارسایی احتقانی قلب یا خونریزی دستگاه گوارش نیز انجام میشود.
آزمایش Creatinine
کراتی نین یکی دیگر از مواد دفعی از بدن است. بالا بودن سطح آن میتواند نشاندهنده بیماریهای کلیوی باشد.
آزمایش Uric Acid
این تست مربوط به آزمایش اوریک اسید خون است. این تست به اهداف زیر تجویز خواهد شد: تشخیص سنگ کلیه، مراقبت و درمان افرادی که به نقرس مبتلا هستند. افرادی که تحت درمان پرتو درمانی یا شیمی درمانی قرار دارند.
۴- پنل قند خون
پنل قند خون شامل آزمایشهای زیر میباشد.
آزمایش FBS
آزمایش FBS، همان تست قند خون ناشتا است. این آزمایش اطلاعات دقیقی از وضعیت گلوکز خون در اختیار شما قرار میدهد. متخصصان برای تشخیص دیابت این تست را تجویز میکنند.
آزمایش هموگلوبین متصل به قند (HbA1c)
آزمایش Hb A1C، قند خون را در سه ماهه گذشته ارزیابی میکند. این تست معمولا برای افرادی تجویز میشود که مشکوک به دیابت (پره دیابت) هستند. برای انجام این تست نیازی نیست ناشتا باشید.
آزمایش قند خون دو ساعته
آزمایش ۲hpp به تست قند خون دو ساعته مشهور است. با استفاده از آن سوخت و ساز بدن مورد بررسی قرار میگیرد. این تست طی دو مرحله انجام میشود. در ابتدا نمونه خون به صورت ناشتا گرفته خواهد شد. سپس بیمار صبحانه سبک میل نموده و خونگیری دو ساعت پس از مصرف صبحانه دوباره انجام خواهد شد.
۵- پنل چربی خون
پنل چربی خون شامل آزمایشهای زیر است
آزمایش تری گلیسرید (TG)
چربی در بدن به شکلهای مختلف وجود دارد که تری گلیسیرید یکی از آنها است. در برگه آزمایش خون این فاکتور با TG معرفی میشود. بالا بودن تری گلیسیرید خطر بروز حملههای قلبی را افزایش میدهد. برای این آزمایش ناشتایی به مدت ۸ تا ۱۲ ساعت توصیه می شود.
آزمایش کلسترول (Cholesterol)
آزمایش Cholesterol در واقع شاخصی برای اندازهگیری میزان کلسترول بدن است.
آزمایش HDL
آزمایش (HDL) High-Density Lipoprotein، تست آزمایشگاهی برای بررسی لیپوپروتئین با چگالی بالا است و از آن به عنوان چربی مفید خون یاد میشود. اگر سطح HDL در آزمایش خون، از مقادیر نرمال پایینتر باشد، احتمال بروز حملات قلبی وجود خواهد داشت.
آزمایش LDL
منظور از LDL، لیپوپروتئین با چگالی کم است. آزمایش LDL در آزمایش خون، یکی از تست های بررسی چربی خون است. تجمع این نوع کلسترول در شریانها، زمینه را برای بروز ناراحتیهای قلبی و مغزی فراهم خواهد کرد.
۶- آزمایش آنالیز ادرار U/A (urinalysis)
این شاخص به آزمایش ادرار مربوط است. پزشکان معمولا در موارد زیر، این تست را تجویز خواهند کرد: ادرار دردناک، وجود خون در ادرار، دردهای شکمی و کمر درد بدون دلیل شناخته شده.
آزمایش کشت ادرار یا تست U/C (Urine Culture)
آزمایش کشت ادرار برای تشخیص عفونت ادراری مورد استفاده قرار میگیرد.
۷- پنل تیرویید
در پنل تیرویید موارد زیر مورد بررسی قرار میگیرد:
آزمایش T4 (Thyroxine)
آزمایش T4 به نام تیروکسین شناخته شده است. هدف از آن بررسی عملکرد غده تیروئید است. کم کاری مادرزادی تیروئید در نوزادان، تشخیص و درمان اختلالات تیروئید، پایش درمان بیماری از جمله اهداف تجویز این تست است. از T4 به عنوان یکی از مهمترین هورمونهای غده تیروئید یاد میشود.
آزمایش T3 (Triiodothyronine)
این شاخص نیز از دیگر هورمونهای مهم غده تیروئید است. با استفاده از تفسیر T3 در آزمایش خون، اختلالات تیروئید مورد بررسی قرار میگیرند.
آزمایش F.T3 (Triiodothyronine, Free – FT3)
از این تست جهت نظارت بر روند درمان اختلالات تیروئید استفاده میشود.
آزمایش F.T4 (Triiodothyronine, Free – FT4)
آزمایش Free T3 با عنوان تست تیروکسین آزاد معرفی شده است. از آن نیز برای درمان و تشخیص اختلالات تیروئید استفاده خواهد شد.
آزمایش TSH (Thyroid-stimulating hormone)
آزمایش هورمون محرک تیروئید در تشخیص اختلالات غده تیروئید، غربالگری نوزادان و پایش درمان مورد استفاده قرار میگیرد. انجام این آزمایش به راحتی میتواند اختلالات مربوط به مشکلات تیروئید را تشخیص دهد.
۸- آزمایش ویتامین دی
این آزمایش برای تعیین میزان ویتامین D در خون یا برای نظارت بر درمان کمبود ویتامین D در صورت مصرف مکمل های ویتامین D انجام می شود. زمانی که در معرض خطر ابتلا به کمبود ویتامین D هستید یا دارای علائم کمبود آن میباشید باید این آزمایش را انجام دهید.
۹- آزمایش آهن خون Fe
معمولا آزمایش آهن خون(Fe) با هدف بررسی انواع کم خونی تجویز میشود. سطح پایین آن میتواند نشاندهنده کاهش گلبولهای قرمز در خون باشد. این امر باعث اختلال در اکسیژنرسانی به اندامهای مختلف بدن خواهد شد. در نتیجه فرد همواره احساس خستگی داشته و چهرهایی رنگپریده دارد.
۱۰- پنل مواد معدنی
در پنل مواد معدنی موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:
آزمایش Ca
آزمایش کلسیم به بررسی سطح کلسیم خون در بدن میپردازد. وجود این ماده برای تقویت استخوان و دندان ها ضرروی است.
ازمایش Ph
پس از کلسیم میتوان گفت فسفر فراوانترین ماده معدنی در بدن است. این ماده در کنار کلسیم موجب استحکام استخوانها خواهد شد. به همین دلیل معمولا آزمایش کلسیم و فسفر در کنار یکدیگر استفاده میشوند. رنج نرمال کلسیم و فسفر، باعث کاهش ورم مفاصل و سلامتی دندانها خواهد شد.
فسفات ذرهای است که بار یون دارد. این عنصر به حفظ و سلامت اعصاب، انقباض و استحکام عضلات، استخوانها و دندان کمک میکند. بیشترین سطح فسفات در استخوانها وجود دارد.
آزمایش Zinc
روی یا Zn یکی از عناصر حیاتی برای حفظ سلامت بدن است. کمبود روی در موارد بسیار کمی بروز میکند. به صورت طبیعی در بدن هر فرد باید ۴ گرم زینک یا روی وجود داشته باشد. برای اینکه برخی از آنزیمهای موجود در بدن انسان عملکردی صحیحی از خود نشان دهند، نیاز به مقادیر کافی روی دارند.
Magnesium
این شاخص میزان منیزیم در بدن را بررسی میکند. این ماده معدنی در بهبود عملکرد آنزیمها، اعصاب و عضلات نقش دارد. منیزیم بالا در بدن منجر به نارسایی کلیوی و بیماریهایی نظیر آدیسون خواهد شد. سطح پایین آن نیز زمینه را برای مشکلاتی مانند سوءتغذیه و ناراحتیهای کلیوی فراهم میکند.
۱۱- آزمایش مدفوع
آزمایش مدفوع با فاکتور انگلیسی (S/E)، با عبارت لاتین stool exam شناخته میشود. آزمایش مذکور به پزشک این امکان را میدهد تا وجود انگل و عفونت در دستگاه گوارش را به راحتی تشخیص بدهد. البته گاهی برای تشخیص و شروع دوره درمان به آزمایشهای تکمیلی هم نیاز خواهد بود.
آزمایش stool exam روی نمونه مدفوع راندوم انجام میگیرد و بهتر است این نمونه در سه نوبت متداول در محدوده زمانی ۱۰ روزه به آزمایشگاه ارسال شود.
۱۲- پنل ویروسی
در پنل ویروسی موارد زیر مورد بررسی قرار می گیرد:
آزمایش HIV
آزمایش ایدز مربوط به تشخیص بیماری مربوط به HIV و ایدز انجام میشود.
آزمایش HCV
آزمایش HCV، در تشخیص بیماری هپاتیت C مورد توجه قرار میگیرد.
آزمایش HBsAg
آزمایش HBS Ag در تشخیص بیماری هپاتیت B مورد استفاده قرار میگیرد.
۱۳- آزمایش TIBC
این آزمایش مشخصا جهت بررسی سطح و عملکرد صحیح یا ناقص بودن عملکرد پروتئین ترانسفرین انجام میگیرد. به عبارت دیگر برای محاسبه میزان پروتئینهای متصلی که آهن را در خون حمل میکنند یعنی تعیین درصد ترانسفرین(Transferrin) و بقیه پروتئینهایی که در خون به آهن متصل هستند، به کار میرود.با انجام آزمایش TIBC میتوان همه پروتئینهای که در خون جهت اتصال به آهن آزاد وجود دارند را شمارش کرد. در خون میزان نرمالی از ترانسفرین وجود دارد که از میان این مقدار حدودا یک سوم آن جهت انتقال آهن در فعالیت هستند.
۱۴- پنل الکترولیت
آزمایش Na
شاخص Na در آزمایش خون مربوط به میزان سدیم در بدن است. این ماده در تنظیم فشار خون نقش داشته و عامل مهمی در تنظیم عملکرد عصب و عضله است.
آزمایش K
این تست میزان ماده معدنی پتاسیم در بدن را اندازهگیری خواهد کرد. سلولها برای حفظ آب به این ماده نیاز دارند. کمبود آن میتواند باعث ناراحتیهای قلبی و ضعف عضلانی شود.
آزمایش فریتین
فریتین یک پروتئین است که آهن را در خود ذخیره کرده و هر جا که نیاز باشد آن را آزاد میکند. بیشترین حجم فریتین در سلولهای بدن ذخیرهشدهاند و درصد کمی نیز در جریان خون در حال گردش است. بیشترین تراکم فریتین را میتوان در سلولهای کبدی معروف به هپاتوسیتها و سلولهای سیستم ایمنی یافت. در آزمایش فریتین میزان غلظت این پروتئین مورد ارزیابی قرار میگیرد. میزان غلظت آن ارتباط تنگاتنگی با میزان ذخایر آهن در بدن دارد. فریتین در بدن ذخیره میشود تا برای ساخت سلولهای قرمز خونی مورداستفاده قرار گیرد. هر زمان بدن به دلایلی مثل خونریزی و برخی بیماریها نیاز به تولید بیشتر سلولهای قرمز داشته باشد، فریتین بالاتری نیز به جریان خون آزاد میکند.
۱۵- پنل میکروب معده
هلیکوباکتر یک تست یا غربالگری موثر برای شناسایی عفونت باکتری گوارشی یا هلیکوباکتر یا اچ پیلوری است. با استفاده از این تست پزشک علاوهبر تشخیص و شناسایی آنتیبادیها تولید شده مرتبط با میکروب هلیکوباکتر، میتواند روند درمان را هم تحت نظر بگیرد.
- Pylori یکباسیل گرم منفیاست و عامل آلودگی سلولهای معده شناخته میشود. درصورتی که فرد درگیر به این میکروب شود احتمال بروز بیماریهایی همچون التهاب مری، گاستریت مزمن (ورم معده)، زخم و خونریزی معده و زخم اثنی عشر وجود دارد. خوب است بدانید که این میکروب یکی از فاکتورهای اصلی در بروز سرطان معده نیز محسوب میشود. این باکتری قدرت معده را کاهش میدهد و از سویی فرد را مستعد بیماریهای حاد معده میکند.
در این تست به بررسی سه نوع آنتی بادی پرداخته میشود:
- H pylori Ab lgA.
- H pylori Ab lgG.
- H pylori Ab lgM.
H pylori IgA: این آنتیبادی تنها پس از چند هفته از ابتلای فرد به بیماری، در بدن بوجود میآید. مزیت این آنتی بادی این است که برای مدت طولانی باقی میماند و قابل تشخیص است. درصورتی که این فاکتور در آزمایش مثبت شود احتمالا با گاستریت در ارتباط است.
- pylori IgM: زمانی که باکتری در بدن شروع به فعالیت میکند، سیستم ایمنی واکنش نشادن داده و شروع به تولید آنتی بادی خواهد کرد. یکی از این آنتیبادیهاIgM است. وجود این آنتی بادی در بدن به معنای ابتلا فرد به بیماری است.
- pylori IgG: بیشتر آنتیبادیهای در حال گردش برای هلیکوباکتر پیلوری از نوع کلاسIgGهستند. پاسخ سیستمیک از نوع IgA معمولا کمتر دیده میشود، اما اگر قابل توجه باشد امکان دارد نشاندهنده التهاب شدیدتری باشد.از آزمایش H pylori Ab IgG برای تشخیص عفونت در اثر هیلکوباکتر پیلوری در قسمت فوقانی روده کوچک و معده استفاده میشود. ابتلا به این بیماری میتواند موجب زخم معده شود، اگر چه در بیشتر افراد این زخمها مشاهده نمیشود.
چکاپ کامل مردان
در چکاپ کامل مردان علاوه بر آزمایشهای بالا پنل پروستات هم گنجانده شده است. که شامل موارد زیر میباشد:
پنل پروستات
پنل پروستات شامل آزمایشهای زیر است:
آزمایش PSA
این تست از رایجترین آزمایشها برای تشخیص سرطان پروستات است. این آزمایش معمولا از ۵۰ سالگی به بعد به مردان توصیه میشود و آگاهی از مقدار نرمال PSA برای مردان بسیار مهم است.
آزمایش F.PSA
نام کامل: Prostate Specific Antigen (PSA) Free
از این آزمایش جهت اندازهگیری مقدار آزاد آنتی ژن اختصاصی پروستات استقاده میشود.
نکته در مورد چکاپ کودکان
آزمایشگاه دکتر صالحی مجهز به آزمایشگاه مخصوص کودکان است و دارای محیط بسیار جذاب برای آزمایش های مخصوص به کودکان میباشد. نکته ای که در مورد چکاپهای مربوط به کودکان به آن باید توجه کنید این است که در آزمایش کم خونی علاوه بر مشخص شدن کم خونی و گروه خونی، شمارش سلولهای خونی نیز انجام میشود.
همچنین در عفونت انگلی و گوارشی حساسیت به مواد غذایی که باعث کاهش وزن و کم اشتهایی می شود نیز مشخص میشود.
نکاتی که قبل از آزمایش چکاپ کامل باید رعایت کرد
- بهتر است برای آزمایشات ناشتا در اول صبح در آزمایشگاه حاضر باشید. (به جز مواردی که توسط پزشک معالج یا آزمایشگاه تعیین میگردد)
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش نباید غذا بخورید. شب قبل از آزمایش، یک وعده غذایی سبک (نظیر نان و پنیر) مجاز میباشد. هرگونه وعده غذایی سنگین و پرکالری بر نتایج آزمایشات تاثیر منفی میگذارد.
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش نباید چای، قهوه وآب میوه بنوشید. نوشیدن آب بدون اشکال است. (مگر آنکه محدودیت در مصرف آب توسط پزشک معالج تذکر داده شده باشد.
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش نباید آدامس بجوید و از شکلات های مختلف، مینیت (ترکیبات نعناع دار)، شربتهای سینه یا قرصهای نرمکننده گلو استفاده نمایید.
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش اجازه دارید دندانهایتان را مسواک بزنید.
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش باید داروهایی که پزشک اجازه قطع مصرف آنها را نداده، مصرف نمایید. (با دستور پزشک، دارو مصرف شود.)
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش نباید سیگار بکشید.
- طی ۱۰ الی ۱۲ ساعت قبل از آزمایش نباید فعالیت شدید بدنی، تمرین و ورزش نمایید. این موارد بدلیل تحریک سیستم گوارش منجر به تغییر در نتایج آزمایشات میگردد.
- آزمایشهای چربی خون و تری گلیسیرید (یکی از چربیهای خون) حداقل نیاز به ۱۲ ساعت ناشتائی دارد.
- برای انجام آزمایش نیتروژن اوره خون ۸ ساعت ناشتایی کافی است. به علاوه بیمار باید حداقل در طی ۳-۲ روز پیش از انجام آزمایش از مصرف غذاهای حاوی گوشت زیاد خودداری نماید.
- هر چند انجام آزمایش هورمونهای تیروئید نیاز به رعایت محدودیت مصرف غذا و مایعات ندارد اما به علت اثری که افزایش چربی خون بر نتایج آزمایشات تیروئید دارد، حداقل ۳ ساعت قبل از آزمایش غذا میل نفرمائید.
- در صورت مصرف دارو حتماً با پزشک مربوطه در صورت قطع و یا ادامه مصرف آنها گفتگو نمائید و در صورت مصرف دارو آزمایشگاه را مطلع کنید.
- آزمون تعیین عیار پادتن ضدمیکروب هلیکوباکترپیلوری که یکی از عوامل مهم مولد ورم و زخمهای معده است نیاز به آمادگی خاصی ندارد اما بهتراست که بیمار شب قبل غذای چرب مصرف نکند زیرا افزایش چربی خون میتواند نتیجه این آزمایش را مخدوش نماید.
سخن پایانی:
برای چکاپ کامل در شیراز آزمایشگاه دکتر صالحی آماده ارائه سرویس به شما عزیزان میباشد.